Letní dovolená 2020: Zájezdové autobusy nebudou nijak omezovány

Cestovním ruchem proletěla otázka, zda-li bude během letošního léta nějakým způsobem omezená autobusová doprava během zájezdů. Ze strany Ministerstva zdravotnictví ČR již přišla odpověď.


Podle ministerstva by na letošní sezónu neměla být vyhlášena žádná bezpečnostní opatření ve vztahu k autobusové dopravě. K tomuto kroku došli po projednání s hygieniky a také ve vztahu k doporučením Evropské unie.

Již dříve se seslala kritika na letecké společnosti, neboť u nich bylo zdaleka nemožné dosáhnout bezpečného odstupu 2 metry během nástupů i cesty. Obdobně tak nebude regulovaná ani autobusová doprava.

Zůstává podmínkou, že by se v autobuse měla nosit rouška. Jedná se totiž o místo s velkou koncentrací lidí. Aktuální čísla o šíření nemoci Covid – 19 však nenaznačují, že by se v Česku měla pravidla zpřísňovat. Například Liberecký kraj už dva týdny nehlásí žádný nový případ.

Mnoho dopravců a cestovních kanceláří již avizuje, jaká opatření na zvýšení bezpečnosti v autobusech budou využívat. Jedná se jak o běžnou dezinfekci, tak mnoho dopravců používá například generátory ozónu.

autobusová dopravaautobusyCovid-19dopravciKoronavirusléto 2020
Comments (0)
Add Comment