Švýcarsko bude otevírat hranice od 15. června

Mezi země, které budou plně otevírat své hranice v polovině června patří nově i Švýcarsko. To bude možné navštívit bez nutnosti karantény či testů na koronavirus od 15. 6. 2020. Na tomto postupu se dohodlo během zasedání švýcarské vlády.


Další evropský stát budou moci čeští turisté v letní sezóně navštěvovat bez omezení. Již dříve bylo umožněno jak od půlky června, tak i od dřívějších termínů, bez omezení cestovat mezi Českem a dalšími evropskými zeměmi. Podmínky už tak byli rozvolněny například se Slovenskem, Rakouskem, Chorvatskem, Slovinskem či Řeckem.

Co se týče opatření cest do Švýcarska, tak u dálkových pravidelných linek je povinnost používat roušky nebo jinou pokrývku úst. U organizovaných zájezdů záleží na cestovní kanceláři, jaká opatření uplatní.

Švýcarsko vyhlásilo projekt Clean & Safe, který certifikuje hoteliéry, restaurace a další poskytovatele služeb ve Švýcarsku. Poskytovatelé služeb pod touto certifikací jsou zavázány k zvýšeným opatřením proti možnému šíření koronaviru.

Pro hodnocení bezpečnosti zemí česká vláda vydala tzv. “semafor”. Ten země Evropy označuje podle bezpečnosti zelenou, oranžovou a červenou barvu. Do “nejhorší” červené části však v současnosti spadá jen Velká Británie a Švédsko. U dalších zemí je odhadované riziko nákazy srovnatelné v Českem či dokonce nižší.

 

Vy se můžete podívat také na Více od tohoto autora

Informovat o reakcích
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments